fbpx

Značka kvality „GREEN BRANDS“- je evropská certifikační ochranná známka EU

Značka kvality GREEN BRANDS mezinárodní organizace GREEN BRANDS Organization GmbH je od 27. listopadu 2019 oficiálně registrovaná jako evropská certifikační ochranná známka a právně je krytá autorským zákonem napříč celou EU!

Vyhodnocovací proces, který je nutné podstoupit pro možnost ocenění ochrannou známkou kvality GREEN BRANDS jí dělá jedinečnou a znamenitou mezi stovkami jiných, na trhu známých “ochranných známek a známek kvality”, a tedy garantuje pravost i ověřenost kvality udržitelnosti v rámci životního prostředí.

Značka kvality GREEN BRANDS zajišťuje, že oceněné značky jsou skutečně ekologické a udržitelné, chrání životní prostředí, přírodu i klima, a chrání naše vzácné přírodní zdroje.

Snaha docílit takové standardy je dosahovaná prostřednictvím přísných testovacích, validačních a kontrolních postupů, které jsou prováděny akreditovanými instituty v souladu s komisními normami.

Registrace naší značky GREEN BRANDS – včetně kompletního procesu hodnocení – jako certifikační známky EU, tak dává našim držitelům možnost jednoznačne se odlišit od “zelených značek” působících na trhu, které doposud nedosáhli enviromentálních standardů kvality GREEN BRANDS, nebo jěště nepodstoupili naši klasifikaci pro získání licencovaných práv na používání známky kvality GREEN BRANDS.

Nezbytné kvalitativní požadavky, které musí produkty, služby, firmy, nebo jejich procesy splňovat pro získání naší certifikace, a tedy i práva na používání známky GREEN BRANDS, se mohou v rámci různých kategorií lišit. Všechny měřítka byli vybírány tak, aby určovali a současně zaručovali enviromentálně udržitelnou kvalitu.

Podrobnosti o našem certifikačním procesu, jakými jsou validace a seznam kritérií, mohou být nalezené ve Statutě ochranných známek publikovaném v Evropském registru ochranných známek, nebo také na našich webových stránkách.

Proces udělování pečetě GREEN BRANDS je celosvětově jedinečný a je rozdělen do tří fází. Do procesu hodnocení se značky kvalifikují na základě nezávislé nominace. Teprve po dosažení stanoveného Benchmarku (hranice) na indexu GREEN BRANDS rozhodne národní porota jako finální instance o udělení ocenění.

Mezinárodní proces oceňovanání ekologicky udržitelných značek byl, po více než čtyřech letech vývoje, poprvé zaveden v Rakousku v roce 2011 a v Německu v roce 2012. V letech 2018-19 se připojilo Švýcarsko, Maďarsko a Česká republika. K dnešnímu dni po více než 450 validacích získalo ocenění GREEN BRANDS více než 180 značek.

Dle očekávání bude proces GREEN BRANDS bude v nadcházejících letech zaveden v dalších 20 zemích.

Certifikát registrace jako ochranné známky Evropské Unie