fbpx

nanopool: kapalné sklo proti plastovým odpadům

Plastové obaly se rozloží až za zhruba 450 let a představují hrozbu pro Zemi a oceány. Ale jaké jsou alternativy plastů? Naše GREEN BRAND značka nanopool GmbH nabízí řešení: tekuté sklo šetrné k životnímu prostředí. Np-technologie tekutého skla se již používá pro potraviny, zdravotnictví a dokonce i v astronautice.

Po ošetření povrchu tekutým sklem na něm již bakterie nemohou ulpívat. Technologie tekutého skla vytváří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání tekutin do krabice nebo do povrchu.

„Běžné kartonové a papírové obaly se stávají hygienickými a bezpečnými alternativami k plastům.“

Tento ekologický dokončovací proces je proto ideálním řešením pro přesměrování trhu s obaly novým směrem a pro ochranu před ekologickou krizí. Nová technologie také udržuje pachy a plyny mimo obal.

Dokončovací prostředek je na bázi oxidu křemičitého.Téměř všechny představitelné povrchy mohou být opatřeny touto ultratenkou ochrannou vrstvou, která poskytuje dlouhodobou ochranu proti vlhkosti, nečistotám, korozi a jiným nepříznivým vlivům beze změny vzhledu, charakteru nebo vůně hotového materiálu.

Řešení je ideální pro všechny aplikace v obalovém průmyslu. Tato technologie je vhodná pro použití od vaječných kartonů přes papírová brčka až po krabice s rychlým občerstvením.

Tento proces již získal několik ocenění za inovace a životní prostředí. Technologie nanopool získala mimo jiné cenu Frost & Sullivan Best Practice Award, Green Hero a The Land of Ideas Science Prize za nápady. Nanopool je jednou z nejinovativnějších společností v oblasti udržitelnosti a právem nese ocenění „GREEN BRANDS“.