fbpx

České značky získaly ve Vídni mezinárodní ocenění GREEN BRANDS

Mezinárodní organizace GREEN BRANDS odevzdala během slavnostního galavečera ocenění značkám, které splnili náročné podmínky hodnotícího procesu. Na akci se sešli zástupcové oceněných značek z Česka, Maďarska a Rakouska ale i členové odborné poroty ze Slovenska.

Akce je zatím největším galavečerem v historii GREEN BRANDS, protože kvůli koronavirusové přestávce se nemohli konat odevzdávání v jednotlivých zemích v uplynulém roce. V historické budově vídeňského Palais Niederderösterreich se proto 15. srpna 2021 střetli porotcové a zástupcové udržitelných značek ze čtyř zemí, což byla skvělá příležitost pro navázání nových partnerství.

Na slavnostním programu bylo oceněno 55 značek z Rakouska, Maďarska a České republiky. Ocenění GREEN BRANDS získaly značky v čtyřech kategoriích společnost, produkt, služba a potraviny. Z českých značek si ocenění odnesly značky Alterra Naturkosmetik, alverde Naturkosmetik, Biopekárna Zemanka, BIO SONNE, dmBio, DEDRA INNOVATIONS, enerBiO, Frosch, green care PROFESSIONAL, lavera Naturkosmetik, Mitrovsky Angus a Weleda.

Díky „zelené“ pečeti GREEN BRANDS se mohou zákazníci lépe orientovat v této oblasti a podpořit ty značky, které se zasazují za zlepšení životného prostředí, přírody, trvalé udržitelnosti a ekologických životních a výrobních podmínek. Ochranná známka ale není jen výhodou, jak oslovit ekologicky uvědomělé zákazníky. Poskytuje konkurenční výhodu i pro společnosti, které exportují do západních zemí, především do Německa, kde jim může pomoct při získávání nových klientů a zakázek,“ řekl András Wiszkidenszky, regionální ředitel GREEN BRANDS pro Slovensko, Českou republiku a Maďarsko.

Galavečer se už tradičně konal i za podpory významných osobností rakouského veřejného života. Mezi hosty byla Spolková ministryně pro životní prostředí, dopravu, inovace a technologie Leonore Gewesslerová, Rakouský vicekancléř a Ministr pro veřejnou službu, sport, umění a kulturu Werner Kogler. Účastníkům večera se přes videoodkaz přihovořil i rakouský prezident Alexander Van der Bellen.

Fotografie z podujetí si můžete stáhnout zde.

Víc o GREEN BRANDS

Pečeť kvality GREEN BRANDS, registrovaná jako certifikační známka v celé EÚ, hodnotí značky na základě nezávislého, transparentního a vysoce respektovaného trojstupňového procesu, kterého součástí je i důkladný audit značek. V něm se ve všech částech výroby, spotřeby i likvidace hodnotili dopad jejich podnikání na životné prostředí a trvalo udržitelný rozvoj. Pečeť kvality GREEN BRAND, získají oceněné značky na dva roky po důkladném posouzení odbornou porotou, která je klíčovou součástí procesu hodnocení a garantem odbornosti a nezávislosti.

Porotu tvoří významné osobnosti z oblasti udržitelnosti, ekologie a médií. „Pečetí kvality GREEN BRANDS mohou být vyznamenané jen „zelené“ značky každodenního života ze všech odborů a velikostí, které přebrali spoluzodpovědnost za udržitelný a vyvážený rozvoj ekonomického, sociálního a environmentálního prostředí,“ uvádí András Wiszkidenszky, regionální ředitel GREEN BRANDS pro Slovensko, Česko a Maďarsko.

Organizace GREEN BRANDS byla založena v roku 2007 Norbertem Luxem na základě jeho úspěšné kariéry v mezinárodní organizaci zabývající se zvyšováním hodnot a kvality fungování značek a jeho osobního přesvědčení o důležitosti udržitelnosti a ochrany přírody.

Víc informací najdete na: www.green-brands.cz